La cooperativa manresana SIENA, exemple de bones pràctiques en envelliment actiu segons l’IMSERSO

SIENA iniciarà la seva activitat el mes vinent, però l’IMSERSO ja reconeix la seva tasca de “sensibilització social” com a “experiència d’interès” en l’àmbit de l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional
L’IMSERSO (Institut de Gent Gran i Serveis Socials) ha destacat l’activitat de la cooperativa manresana SIENA com a exemple de bones pràctiques en matèria d’envelliment actiu i solidaritat intergeneracional. Aquest organisme, que depèn del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, ha posat en marxa un web on, amb motiu de l’Any Internacional de l’Envelliment Actiu 2012, recull una sèrie de bones pràctiques nacionals i internacionals en aquest àmbit. El projecte empresarial de SIENA ha estat seleccionat per aparèixer en l’apartat “Sensibilització social”.
SIENA és una cooperativa d’iniciativa social –és a dir, sense afany de lucre– impulsada per tres joves emprenedors de la capital del Bages: José Luis Buenache, Sònia Díaz i Oriol Puig. La cooperativa es troba en fase de constitució i engegarà motors el mes que ve. La seva missió és millorar la qualitat de vida de la gent gran mitjançant la creació i la gestió de projectes d’envelliment actiu. Per aquest motiu oferirà projectes a mida de les necessitats de cada client, que aniran des del disseny de polítiques públiques fins a l’organització d’activitats de tot tipus (formatives, esportives, culturals, etc.).
El fet que el seu objecte social sigui representi un benefici per a la comunitat, a més de la renúncia a l’afany de lucre, defineixen la identitat empresarial de SIENA, absolutament orientada a la societat i molt més propera a la filosofia d’una fundació que no pas a una societat mercantil tradicional.
Sensibilització social
A banda de l’activitat econòmica pròpiament dita, SIENA també es proposa “sensibilitzar les Administracions, els ens privats i el conjunt de la ciutadania per tal que les polítiques i les activitats adreçades a la gent gran deixin de ser merament assistencials i tinguin en compte el desenvolupament personal i la participació social d’aquest col·lectiu”, explica Buenache, que assumirà les tasques de gerència de la cooperativa. “És per això que ens omple d’orgull que es reconegui el valor social del nostre projecte com a bona pràctica”, afegeix.
Malgrat trobar-se encara en fase de constitució, SIENA ja és activa a la xarxa a través d’un blog i té presència en diverses xarxes socials, com Facebook, Twitter o LinkedIn.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s